Ankara: Ankara Tavası, Havuçlu Bamya, Höşmerim

Bir aydır Ankara'dayım. Her ilimizde olduğu gibi geçen yıllar Ankara'yı değiştirmiş; daha kalabalık bir şehir haline getirmiş. İstanbul kadar olmasa da yoğun bir trafik var. Bir akşam yemeğine on dkikalık bir yolu yarım saatten fazla zamanda aldık... Ama yine de Ankara güzel, eski dostlarla buluştuk ve geçmiş günleri andık.

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Pazar Yemek
Yayın Tarihi: 
Ocak, 2008
OKU

Yarım Asırlık Ahilik Geleneği İle İnsanlarımıza Hizmet Veren Örnek Kuruluş: Boğaziçi Lokantası

Öyle mekanlar vardır ki tarihe tanıklık eder. Öyle işletmeler vardır ki, cialis 10mg tarih yazar. öyle işletmeler vardır ki asırlara meydan okur.
Peki bütün bu özellikleri bünyesinde toplayan bir işletme varmıdır? dersiniz. Günümüz Türkiye'sini düşündüğümüzde dechemen cevap veremezsiniz. Çünkü örnekleri ya yoktur, ya da sadece bazı özellikleri taşır. Fakat Ankara' da böyle bir işletme var. Denizciler Caddesinde yarım asırı aşan Boğaziçi Lokantası belkide türünün son örneği, bir kültür abidesi olarak duruyor.

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Kepenk Dergisi
Yayın Tarihi: 
Ocak, 2014
OKU

Demirel'in Gittiği Yer

Boğaziçi Lokantası 49 yıldır ankara Ulus'ta hizmet veriyor. Recai boyacıoğlu tarafından açılmış. lokantayı oğlu Halil İbrahim Boyacıoğlu işletiyor. Türk mutfağı sunan restoranda, günde 8 çeşit cialis zeytinyağlı yapılıyor. Fasulye, kereviz,enginar ve barbunya ençok tercih edilenlerarasında.
Mevsiminde zeytinyağlı yer elması da yapıyorlar. zeytinyağlı üçretleri 3,5 - 5,5 YTL. Bir ay sonra Gaziosmanpaşa'da da şube açacak olan lokanta, yeni yerini tamamen zeytinyağlılar üzerine kuracak. süleyman Demirel de lokantanın müşterileri arasında. Sabah at 07:00 - 20:00 saatleri arasında açık. 

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
hürriyet En İyiler Eki
Yayın Tarihi: 
Mayıs, 2005
OKU

Ankara'da Ev Yemeği Nerede Yenir

Boğaziçi Lokantası 49 yıldır Ankara'da Ulus'ta hizmet veriyor. Yarım asırlık restoran Recai Boyacıoğlu tarafından açılmış. Şuanda oğlu Halil İbrahim Boyacıoğlu  işletiyor.
Restoranda zeytinyağlı çeşitleri dikkat çekiyor. Fasülye, kereviz, enginar ve zeytinyağlı barbunya en çok tercih edilenler. Mevsiminde zeytin yağlı cialis yer elması da yapıyorlar.

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Hürriyet Şehirde Hafta Sonu Eki
Yayın Tarihi: 
Ocak, 2006
OKU

50 Yıldır Kaliteli ve Lezzetli: Boğaziçi Lokantasi

Ankara'nın tarihi Ulus semtinde Denizciler Caddesi'nde küçük bir yer Boğaziçi Lokantasi. Dışarıdan bakıldığında çok da farkedilmeyen ama neredeyse bütün Ankaralıların bildiği ve herkesin birbirine tavsiye ettiği, nezih ve kaliteli bir lokanta...
50 yıllık bir tarihi olan boğaziçi Lokantası, öyleki Türkiye'nin en iyi restaurantları arasında sayılıyor ve çok önemli müşterileri ağırlıyor. "Lokantacılık sanattır" diyen işletmecisine göre ise bu işin sırrı kalite ve güleryüzde yatıyor.

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Restaurant & Cafe & Eğlence Eki
Yayın Tarihi: 
Kasım, 2005
OKU

Başken'tin Tencere Yemeği Yapan Gerçek Lokantaları

Son dönemde bir "evyemeği" furyasıdır gidiyor. Üç, beş kazan kaynatan açıyor dükkanı. Oysa ev yemekleri yapmak hüner işidir. Aslı da ev yemeği değil, "tencere yemeği yapan lokanta" dır.

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Gece Gündüz Ankara
Yayın Tarihi: 
Haziran, 2004
OKU

Ankaralı Lezzet Boğaziçi

Bülent Ecevit, Süleymen Demirel, Deniz Baykal, Çemil Çiçek, Atilla Koç, Prof. İlber Ortaylı, Prof. Ahmet Sonel, Hidayet Türkoğlu, Murat Didin, İsmet İraz, İbrahim Tatlıses, Cüneyt Arkın, Burak Kut, Emrah, Ege ve hatta IMF Türkiye Masası eski şeflerinden Carlo Cotarelli...

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Ankara Life Gazetesi
Yayın Tarihi: 
Kasım, 2006
OKU

Esnaf Lokantası Deyip Geçme

cialis 5mg prix en pharmacie Bir zamanlar Ankaran'nın kalbi niteliğinde olan Ulus'ta irili ufaklı esnaf lokantaları yer alır. Ama bunlar arasında biri varki, tam 54 yıldır Ankaralıların damağında ayrı bir yeri var.  Evet Boğaziçi Lokantası'ndan söz ediyoruz. Artık Ulus eski dönemini yitirdiğinden, devlet daireleri ve şirketler farklı rotalara taşındığından bilenler kadar bilmeyenler de var boğaziçi Lokontasını. Ama bilmeyenler çok şey kaybediyor.

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Haber Türk Gazetesi
Yayın Tarihi: 
Şubat, 2010
OKU

Dört Kuşaklık Lezzet Efsanesi

Rumeli kökenli Mehmet Recai boyacıoğlu'nun kurduğu Boğaziçi Lokontasın, 56 yıldırlezzetin adresi konumunda. Dört kuşaklık serüveniyle Boğaz içi, Osmanlı ve Türk yemeklerinde rakip tanımıyor. Ulus'ta 60 yıla yakın süredir hizmet veren boğaziçi Lokantası, Başkentin simgelerinden biri haline geldi. Rumeli kökenli Mehmet Racai Boyacıoğlu'nun kurduğu Boğaziçi, 56 yıldır lezzet ve kalitenin adresi konumunda. Dört kuşaklık serüveniyle tarihi lokanta, Osmanlı ve Türk yemeklerinde birbirinden eşsiz tatlar yaratıyor.

Yazılı Medya
Yayın Mecrası: 
Sabah Gazetesi Ankara Eki
Yayın Tarihi: 
Ekim, 2012
OKU