Buhara Pilavı

Malzemeler: 
  • 3 bardak et suyu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 gr. Kuşbaşı et
  • 2 orta boy havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
  • 3 adet dolmalık biber (jülyen)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Hazırlanışı: 

Pirinci tuzlu suda bekletip, süzelim. Kuşbaşı etleri soğan ile haşlayalım. Pirinçleri kızgın yağda 10 dakika kavuralım. Jülyen doğradığımız biber ve havuçları pirinçle beraber 5 dakika soteleyip pişirdiğimiz eti suyuyla birlikte (3 bardak et suyu) tuzu ilave ederek bir taşım hızlı kaynatarak daha sonra kısık şekilde pilavımızı dinlendiriyoruz.

Gurme Lezzetler