Nohutlu Soğan Yahni

Malzemeler: 
  • 1  kg kuzu kemiksiz kuşbaşı
  • 1 su bardağı arpacık soğan
  • 1 adet soğan (piyaz doğranmış)
  • ½ su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 gr sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • ½ çorba kaşığı biber salçası
Hazırlanışı: 

Tencere içine yağı kızdıralım. Piyaz doğranmış soğanları ve eti koyup, kevgirle karıştıralım. Etler sulanıp suyunu çekince unu ve biber salçasını ilave edelim. 2 dk karıştıralım. Etlerin üzerini aşacak kadar su koyup kaynatalım. Etler pişmek üzereyken ,arpacık soğanları ve nohutu ilave edelim. Bir süre birlikte pişirip servis yapalım.

Gurme Lezzetler