Sebzeli Biftek Sarması

Malzemeler: 
  • 1  kg biftek (beş parça)
  • 1 adet soğan (piyaz doğranmış)
  • 1 adet havuç(kibrit çöpü gibi doğranmış)
  • 2 adet çarliston biberi
  • 1dal kereviz yaprağı (ince doğranmış)
  • 1 adet domates (kabuğu çıkmış, kare doğranmış)
  • 200 gr. kaşar peyniri (dilim)
  • 50 gr. margarin
  • 2 diş sarımsak
  • 5 adet mantar
  • 1 bağ maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı: 

Bir tavanın içine yağı koyup kızdırın. Et dışındaki tüm malzemeyi 5dk.karıştırarak yumuşatın. Biftekleri pirzola demiri ile döverek iyice yassılaştırın. Hazırladığınız sebzeleri, bifteklerin iç kısımlarına taksim edin. Herhangi bir sebzeli tarafından yuvarlayarak,sigara böreği gibi sarın.Fırın kabına veya tavaya yerleştirip üzeri kapalı olarak 15 dk. pişirin. Fırından çıkarıp üzerine ince dilimler halinde peynir yayın ve üzerini fırında kızartın. Yanında patates püresi veya başka bir garnitür ile servis yapın.

Gurme Lezzetler