Tavuklu Gondol Kabak

Malzemeler: 
  • 3 adet kabak
  • Kemiksiz 1 adet tavuk göğsü
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet yeşil dolmalık biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet et suyu bulyon
  • Kaşar rendesi

Beşamel Sos Malzemeleri

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı: 
  • Kabaklar temizlenir. Ortadan boyuna kesilir. Et suyu tabletinle yumuşayıncaya kadar haşlanır.Borcama alınır. Ortasındaki çekirdek çıkarılır.
  • Tavuk etleri biberler soğanlar sarımsakla beraber sotelenip pişirilir.
  • Kabakların içi doldurulur.
  • Beşamel sosu hazırlanır.
  • Kabağın içindeki  tavukların üzerine beşamel sos gezdirilir.
  • Kaşar rendesi serpilir.
  • Tavuk sotenin suyu kabakların kenarlarına gezdirilir.
  • 5 dk kaşar eriyene kadar kızartılır.
Gurme Lezzetler