Yoğurt Tatlısı

Malzemeler: 
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 4,5 su bardağı şeker (1 bardak hamura ; 3,5 bardak şuruba)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ve+ 2 çorba kaşığı ilave irmik
  • ½ limon suyu şerbete
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • Vanilya
Hazırlanışı: 
  1. 3,5 bardak şeker 3,5 bardak su ile kaynatılır. Köpüğü alınıp ¼ limon suyu konur.
  2. Yumurta sarıları, 1bardak şeker, yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik kabartma tozu bir kasede karıştırılır.
  3. Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılarak kar haline getirilir. Her ikisi birbirine karıştırılır.
  4. Yağlanmış tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında 40-45 dakika pişirilir.
  5. Fırından çıkar çıkmaz şurup dökülüp kapak kapatılır. Hafif ateşte çevirerek şurup çektirilir.
Gurme Lezzetler