Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Malzemeler: 
  • 2 orta boy kereviz(içi çıkan kısmı küp doğranmış)
  • 1 orta boy soğan (küp doğranmış)
  • 1 orta boy patates (küp doğranmış)
  • 1 orta boy havuç (küp doğranmış)
  • Kereviz yaprakları
  • ½ demet dereotu
  • 50gr. Bezelye
  • ½ yemek kaşığı un
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu (yarısı sebzeleri haşlamada kullanılacak)
  • Tuz
  • ½  yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı: 

Kerevizleri temizleyip, enine kesip içlerini oyulur. Limonlu suda bekletilir. Tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız sebzeleri, kerevizleri ve unu sıvıyağ ekleyerek yumuşayana kadar ağır ateşte pişirelim. Kerevizleri borcama alalım. Sebzelere ince kıyılmış dereotunu karıştırıp kerevizlerin içini dolduralım. Sosunu üzerine gezdirelim. Limon dilimleriyle servis yapalım.

Gurme Lezzetler